Premieră mondială: Noul Hyundai Santa Fe, prezentat la New York (FOTO)

Hyundai a prezentat noua generație Santa Fe, în premieră mondială, la Salonul Internațional Auto New York. Popularul SUV din segmentul D, este redesenat atât la interior, cât și la exterior, fiind dotat cu tehnologie inteligentă și propulsat de motoare îmbunătățite, cu eficiență sporită. Potrivit companiei, noul Hyundai Santa Fe va apărea în showroom-uri la finalul acestei veri.
     
Santa Fe este acum mai lung, mai puțin înalt și mai lat decât predecesorul său, cu același ampatament de 2700 mm. Are un design mai masculin, mai agresiv și cu o personalitate de SUV accentuată. Înălțimea plafonului a fost micșorată, parbrizul este mai înclinat, geamurile laterale spate sunt triunghiulare iar luneta – curbată. Profilul autovehicului este completat de jantele din aliaj cu finisaj cromat închis la culoare a€“ acum disponibile și cu diametru de până la 19 inch, o premieră pe un SUV Hyundai.

 Sistemele de propulsie pentru piață europeană constau în două variante de motorizare diesel și una pe benzină, dezvoltând puteri cuprinse între 150 și 200 CP. Pe partea de diesel, motorul ”€œR” VGT de 2 litri furnizează 150 CP și 382 Nm, cu emisii de 155 g/km, respectând astfel norma de poluare Euro 6.

Al doilea propulsor diesel, de 2.2 litri a fost îmbunătățit fiind acum mai eficient. Hyundai susține că acesta este cel mai ”€œcurat” motor diesel din segment, cu emisii de CO2 de 145 g/km. Pentru aceste propulsoare vor fi disponibile atât transmisii manuale în 6 trepte, cât și transmisii automate.


 
Tracțiunea integrală este controlată automat și adaptabilă la condițiile de drum, fluxul de putere fiind distribuit între puntea față și puntea spate în funcție de necesități. Mașina are suspensie spate auto-reglabilă care păstrează confortul indiferent de gradul de încărcare al automobilului.
 
Hyundai a acordat o atenție deosebită caracteristicilor specific europene pentru noul său model SUV. Astfel, atât sistemele de direcție, suspensie și frânare, cât și cele de asistență la viteză ridicată sau tractare au fost adaptate pentru specificul european. 


 
Aceasta este a treia generație a SUV-ului Hyundai Santa Fe. De la debutul său, din anul 2000, modelul Sânta Fe a fost comercializat în aproximativ 2,56 milioane de exemplare, dintre care 350.000 unități doar în Europa.
 
Noua generație Santa Fe va beneficia de pachetul de întreținere – Five Year Triple Care – care cuprinde 5 ani garanție integrală fără limită de kilometri, 5 ani asistență rutieră și 5 ani  verificări tehnice periodice gratuite.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:42 - Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)