Mașinile diesel, interzise oficial: Veste bombă pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde nu mai au voie să circule românii…

Mașinile diesel, interzise oficial: Veste bombă pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde nu mai au voie să circule românii...

Există motive serioase de îngrijorare pentru toți șoferii care au mașini diesel motorină, deoarece tot mai multe țări vest-europene au impus sau intenționează să impună restricții pentru autovehiculele care folosesc acest timp de combustibil.

În acest context, Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție în cazul României, precum și pentru alte opt state din Uniunea Europeană, din cauza poluării.
Acestea fiind spuse, recent, Germania a decis că primăriile a două orașe ale țării pot impune interdicții de circulație pentru mașinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent și pentru celelalte state europene.

România are un număr total de aproximativ șase milioane de autoturisme, dintre care aproape jumătate au motor diesel. Principalul motiv pentru care românii aleg diesel este reprezentat de consumul redus. Cu toate acestea, problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante și fac aerul aproape irespirabil.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a afirmat Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român, potrivit digi24.ro.

De altfel, acesta este și motivul pentru care Comisia Europeană se gândește serios să ia măsuri pentru a reduce numărul mașinilor care dăunează mediului.

„Nu cred că va exista o interzicere totală și bruscă a acestor vehicule”, a adăugat Cristian Bucur.

Ba mai mult, Roma a anunțat deja că va interzice mașinile diesel în anul 2024. Totodată, în Londra, șoferii mașinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. La rândul lui, Parisul vrea și el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005. Nu în ultimul rând, Madridul și Atena au anunțat că intenționează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`