Președintele PMP anunță noi aliați pentru MOȚIUNEA DE CENZURĂ! Tomac: Dacă va exista un vot de conștiință, sunt șanse mari să trimitem acest Guvern acasă

Președintele PMP anunță noi aliați pentru MOȚIUNEA DE CENZURĂ! Tomac: Dacă va exista un vot de conștiință, sunt șanse mari să trimitem acest Guvern acasă

Eugen Tomac, președintele PMP, susține că există parlamentari din grupul minorităților naționale care vor vota săptămâna viitoare în favoarea moțiunii de cenzură, informează Agerpres.

„Am discutat cu politicieni care susțin coaliția de guvernare, că există oameni care vor vota moțiunea de cenzură, deși nu fac parte nici din PSD, nici din ALDE. Sunt oameni care fac parte din grupul minorităților naționale care au spus că la moțiunea de cenzură vor vota și vor susține acest demers, pentru că nu se simt reprezentați de un Guvern care îl ține pe post de sfătuitor pe Vâlcov care jignește într-un mod inadmisibil minoritățile naționale din România. Săptămâna viitoare, după ce va fi prezentată în plen moțiunea, trebuie să facem un efort comun cu toții să încercăm să convingem cât mai mulți parlamentari, pentru că afirm, cu toată tăria, că devine un act de patriotism votarea acestei moțiuni. Acest Guvern nu ne poate aduce lucruri bune în timpul președinției Consiliului UE. Chiar dacă am investi un nou Guvern pe 31 decembrie 2018 sunt convins că acesta va fi mult mai pregătit și competent decât actualul Cabinet. Au existat state care au deținut președinția Consiliului UE și au avut alegeri anticipate în timpul președinției. Deci, nu ar trebui să intrăm într-o panică foarte mare și sper ca săptămâna viitoare să reușim să convingem acești parlamentari să susțină acest demers important al Opoziției”, a afirmat Eugen Tomac, vineri, la Parlament.

Deputatul consideră că nici UDMR „nu și-a spus ultimul cuvânt în ceea ce privește moțiunea de cenzură”.

„Am avut o discuție cu domnul Kelemen care a spus că așteaptă din partea inițiatorilor moțiunii un program de guvernare și un nume de premier pentru ca ulterior grupul lor să decidă cum va vota. Tocmai de aceea cred că zilele următoare sunt extrem de importante și ne vom implica cu toții în discuțiile pe care o să le avem și cu ceilalți parlamentari. PSD-ALDE are 244 de parlamentari, iar pentru a reuși moțiunea de cenzură avem nevoie de 233 de voturi”, a adăugat liderul PMP.

Demnitarul a amintit că partidul său a cerut Opoziției să depună o moțiune de cenzură încă de la începutul actualei sesiuni parlamentare.

„Se împlinesc 100 de zile din prima zi a sesiunii parlamentare din această toamnă când am anunțat că este momentul prielnic pentru a depune o moțiune de cenzurăî. Considerăm că Opoziția, după evenimentele din 10 august, trebuia să depună o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă care a reprimat populația. De asemenea, a mai existat un moment prielnic acum o lună, când coaliția de guvernare era în tensiune. Cred că cele două momente au fost extrem de importante și le-am ratat. Însă acum, când am depus această moțiune de cenzură, toate cele trei partide de opoziție trebuie să tratăm acest act cu maximă seriozitate (…) Eu sunt convins că, dacă va exista un vot de conștiință pe 20 decembrie, atunci când se va vota moțiunea, avem șanse mari să trimitem acest Guvern incompetent acasă”, a spus Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`