Prezenţa lui Liviu Dragnea în SUA la inaugurarea lui Trump, anchetată de procurorii americani: Investigaţie privind cheltuielile de la ceremonie

Prezenţa lui Liviu Dragnea în SUA la inaugurarea lui Trump, anchetată de procurorii americani: Investigaţie privind cheltuielile de la ceremonie

Procurorii federali din Manhattan au pornit o anchetă privind modul în care a fost cheltuită suma record de bani strânsă prin donaţii de către comitetul de inaugurare a preşedinţiei lui Donald Trump, au anunţat surse citate de Wall Street Journal.

Ancheta doreşte să afle dacă unul din donatorii de top au dat bani pentru a avea acces la la administrația Trump, pentru concesii de ordin politic sau pentru a influența diferiți oficiali, faptă considerată a fi una de corupţie de către legislaţia federală din Statele Unite.

Printre cei care au fost prezenţi la ceremonia de inaugurare contracost se numără şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul de la începutul lui 2017, Sorin Grindeanu. Aceştia au fost invitaţi de către Elliot Brody, vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare., iar presa a relatat că biletul pentru cina la care a participat şi Donald Trump ar fi costat între 500.000 și 1.000.000 de dolari, reaminteşte G4media.

La scurt timp după evenimentul din ianuarie 2017, presa americană a arătat că Elliot Brody s-a folosit de influenţa căpătată pe lângă preşedintele Trump pentru a abține un contract de peste 200 de miliioane de dolari în România, pentru compania sa Circinus, companie specializată în afaceri în industria militară și de securitate, care a semnat la data de 1 februarie un acord cu Romarm. Nu este clar în acest moment ce s-a întâmplat cu acordul semnat dintre Circinus și Romarm.

Liviu Dragnea a negat orice implicare în afacerile lui Broaidy sau acordul dintre Romarm şi Circinus, acord care a implicat şi două ministere.

„Eu n-am fost la cele doua ministere cu dl. Broidy, altcineva a fost. Am aflat din presă. Nu, n-are nici o legatură deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte. Eu zic că sunteți televiziuni serioase și investigați, o să ajungeți la adevar”, preciza Dragnea în martie.

The New York Times a relatat la începutul lui decembrie că procurorii americani au documentat implicarea fostului director adjunct al Comitetului Republican Național, Elliott Broid, într-o schemă de spălare de bani pentru a-l ajuta pe un demnitar din Malaezia să pună capăt unei investigații a Departamentului de Justiție.

Elliott Broidy, fost fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, ar fi fost plătit pentru acțiuni de lobby pe lângă Administrația Trump pentru a determina oprirea unei investigații legate de modul în care demnitarul malaezian a deturnat câteva miliarde de dolari dintr-un fond de investiții, arată publicaţia americană.

The Wall Street Journal mai notează că investigația referitoare la modul cum s-au cheltuit banii strânși din donații pentru ceremonia de inaugurare a președintelui american ar putea reprezenta o amenințare pentru oamenii aflați în apropierea lui Donald Trump. Afacerile și activitățile acestora din timpul campaniei au dus la mai multe puneri sub acuzație și recunoașteri ale vinovăției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`