„Brad Pitt Tudor” se retrage din activitate: Va rămâne în istorie drept arbitrul cu cele mai multe meciuri în Liga 1

Brad Pitt Tudor se retrage din activitate: Va rămâne în istorie drept arbitrul cu cele mai multe meciuri în Liga 1

După 28 de ani în arbitrajul românesc, Alexandru Tudor îşi va încheia cariera vineri când va conduce meciul dintre Concordia Chiajna şi Poli Iaşi. După 380 de meciuri în Liga 1, recordul absolut, cel poreclit „Brad Pitt” va trebui să se retragă deoarece a împlinit vârsta de 47 de ani, limita până la care un arbitru care a fost FIFA poate oficia pe prima scenă.

Acesta a debutat în arbitraj în 1990 şi a ajuns rapid pe prima scenă fotbalistică a României în 1996, reuşind să se impună într-o periadă în care arbitrajul era dominat de nume precum Chivulete, Avram, Argăseală, Stoica, Altmayer, Zotta sau Corpodean

„Cea mai mare realizare în arbitraj e construirea mea ca om. Mi-a arătat ce înseamnă caracterul, încă de la cel mai mic nivel în fotbal”, a declarat Alexandru Tudor, conform GSP.
Acesta s-a remarcat drept un arbitru foarte serios pe teren, care nu tolerează indisciplinele fotbaliştilor şi nu are nicio ezitare în a scoate cartonaşele din buzunar.

„Jocurile din Liga 1 nu sunt de tipul celor din străinătate, în care au loc doar 6-7 faulturi, aşa cum face, de exemplu, Barcelona. Când ai de judecat 300 de faze, din care să iei 60 de decizii, e altceva. În principiu, jocurile europene sunt ceva mai rapide, dar ale noastre sunt mai dificil de arbitrat. Oboseşti nervos la partidele din Liga 1”, a afirmat Tudor când a fost întrebat de ce nu zâmbeşte niciodată pe teren.

Acesta a arbitrat meciuri la cel mai înalt nivel atât în Champions League, cât şi competiţii internaţionale.

„Am văzut jucători care m-au lăsat mut prin atitudinea lor. Am condus un meci al Franţei şi nu am dat un fault asupra lui Zidane. A mers la căpitanul Desailly şi i-a zis în faţa mea ”Cu mine nu vorbeşte, tu eşti căpitan, vorbeşte tu cu el!”. Răspunsul a fost excepţional. „Eu sunt căpitanul, el e arbitrul, tu eşti jucătorul, du-te, joacă şi marchează!”. Păream într-un vis, pe altă lume”, povesteşte acesta.

Cariera acestuia în arbitraj a început însă după un moment extrem de dur în viaţa sa când a fost împuşcat la Revoluţie în ambele picioare, incident ce l-a obligat să renunţe la cariera de fotbalist.

„Ce a urmat nu mai ştiu, am leşinat de durere. Am fost dus la Spitalul Colentina şi aici am avut marele noroc să dau peste doi medici extraordinari. Dacă m-ar fi operat, ar fi trebuit să-mi amputeze ambele picioare de la genunchi în jos, dar ei au lăsat gloanţele acolo timp de 12 zile. Explicaţia lor a fost că gloanţele erau prea aproape de artere şi, cum erau gloanţe crestate, era foarte periculos. De altfel, după ce mi-au fost scoase, gloanţele le-am păstrat, le am acasă. Am stat în ghips timp de 6 luni, m-am refăcut, dar am fost nevoit să renunţ la fotbal, eram la juniorii Gloriei Buzău. Nu mai aveam curajul de a pune piciorul la minge. Şi aşa am ajuns la arbitraj”, a povestit Tudor, în urmă cu trei ani.

Ultimul meci din cariera lui Alexandru Tudor va avea loc vineri de la ora 20.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`