SUA: Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

SUA: Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Mike Pompeo, secretarul de stat din Statele Unite ale Americii, susține că Arabia Saudită a plătit deja prețul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit declarației făcute de oficial miercuri, relatează Agerpres.

„Saudiții au plătit deja prețul. Sunt cei care au comis efectiv și (pe care) noi i-am tras la răspundere (…) Este fără discuție intenția SUA de a-i trage la răspundere pe toți cei care sunt vinovați de acest lucru”, a declarat Mike Pompeo pentru Fox News, scrie sursa citată, făcând referire la sancțiunile impuse de SUA împotriva a 17 cetățeni saudiți implicați în asasinarea lui Khashoggi la consultatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Secretarul de stat american a insistat că se strâng în continuare dovezi pentru acest caz, dar a încercat să evite discuția în legătură cu intențiile SUA referitoare la prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, despre care se crede că a ordonat sau cel puțin a știut despre crimă.

„Regatul Arabiei Saudite decide cine conduce țara”, a afirmat Pompeo.

Totodată, demnitarul a încercat să conducă discuția în direcția Iranului, inamicul declarat al Arabiei Saudite și al SUA.

„Iranul își extinde influența în Orientul Mijlociu”, a afirmat Mike Pompeo, precizând că SUA colaborează cu Arabia Saudită pentru a contracara această tendință și a dat asigurări că președintele american Donald Trump este angajat să se asigure că „America este protejată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`