Opoziţia depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: Votul se va da săptămâna viitoare (VIDEO)

Opoziţia depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: Votul se va da săptămâna viitoare (VIDEO)

Liderii opoziţiei au anunţat miercuri în Parlament că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi depusă vineri, pentru ca săptămâna viitoare să fie citită şi dezbătută în Parlament.

„Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voință politică. Partidele de Opoziție au demonstrat că au tenacitate, consecvență, oameni profesioniști, au voință politică și de mâine poate fi pus pe masa României un program de guvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide și gestionează pentru ei și nu pentru un grup restrâns de infractori și oameni fără discernămnt”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, într-o declaraţie comună susţinută alăturii de liderii USR şi PMP, Dan Barna şi Eugen Tomac.

În total, moţiunea de cenzură a strâns 163 de semnături, iar pentru ca aceasta să treacă sunt necesare 233 de voturi. Opoziţia va avea negocieri până în ultima clipă pentru a strânge un număr suficient de parlamentari.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat niciun leu în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Pitești Sibiu, București – Brașov sau Iași Târgu Mureș.

„A trebuit să dăm în Parlament o lege prin care să obligăm guvernul să răspundă unor priorități naționale pe proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș pentru a conecta Moldova la Europa printr-o autostradă”, a precizat Tomac.

Moţiunea de cenzură vine într-un moment în care coaliţia PSD-ALDE are reale probleme în a mai aduna numărul de voturi necesare pentru a trece legile prin Parlament. Dovadă este amânarea a două proiecte extrem de importante precum legea pensiilor şi bugetul pe 2019.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`