Ludovic Orban, despre votul împotriva lui Frunzăverde: Am votat mereu împotriva traseismului politic

Ludovic Orban, despre votul împotriva lui Frunzăverde: Am votat mereu împotriva traseismului politic
Foto:inpolitics.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat sâmbătă că s-a opus cooptării în BPC a lui Sorin Frunzăverde, deoarece nu este de accord cu „traseismul politic”. Obran consideră că trecerea în ultima vreme a unor primari PDL la PNL nu poate fi numită un câştig pentru partid, informează Mediafax.

Am votat întotdeauna împotriva traseismului politic, în toate situaţiile politice în care am fost în situaţia de a vota, am votat împotrivă. Este unul dintre cele mai nocive fenomene din politica românească”, a spus Orban.

Deputul PNL susține că Guvernele Boc nu ar fi putut să existe fără această migraţie politică, care a modificat logica electorală, precizând că trecerea de la un partid la altul este „un lucru nedemocratic şi neconstituţional, care ţine până la urmă de moralitate”.

Orban consideră că trecerea în ultima vreme a unor primari PDL la PNL nu poate fi un câştig pentru partid.

„Nu vin pentru că sunt liberali sau pentru că împărtăşesc aceeaşi viziune cu noi, sau ideologie, vin din oportunism pentru că altfel ar risca să piardă alegerile, fiind din partea PDL. Şi aşa cum astăzi părăsesc PDL-ul, mâine vor părăsi şi PNL-ul şi nu vor fi niciodată reprezentanţi ai PNL„, a explicat deputatul PNL.

Fostul LIDER PDL Sorin Frunzăverde a fost votat sâmbătă, de Congresul PNL, în funcția de vicepreşedinte în Biroul Permanent Central, cu majoritate de voturi, patru voturi „împotrivă”, între care cel al lui Ludovic Orban, precum şi nouă abţineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`