Votul cu privire la ridicarea imunității lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost amânat cu câteva luni

Votul cu privire la ridicarea imunității lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost amânat cu câteva luni
Foto: gandul.info

Comisia juridică din Senat a amânat, marți, votul în cazul ridicării imunității Președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, până în luna februarie 2019, relatează Hotnews.

Motivul invocat pentru amânare fiind că nu mai este suficient timp luna aceasta pentru a se discută situația președintelui Senatului, datorită încheierii sesiunii parlamentare – cândva înainte de Crăciun.

Surse politice, citate de Hotnews.ro, au declarat că amânarea votului în Senat ar avea, de fapt, legătură cu oprescrieafaptelorde care Președintele Senatului este acuzat, și care ar urma să aibă loc pedata de 31 decembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe al doilea om în stat că în perioada 2007-2008, ar fi primit aproximativ 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru încheierea mai multor acte adiţionale la un contract comercial. Ulterior, banii primiți fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma în cauză fiind Fujitsu Siemens Computers, un nume legat şi de dosarul Microsoft.

Solicitarea ridicării imunității Președintelui Senatului a fost făcută de procurorii Direcției Naționale Anticoruptie (DNA) pe data de 7 noiembrie.

În răspunsul dat unei solicitării trimise de Hotnews.ro, DNA a precizat că:

„În cauza la care faceţi referire se aplică dispoziţiile art. 155 alin. 3 din Codul Penal, respectiv >.”

Art. 155 alin. 3 din Codul Penal precizează că:

„Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.”

Conform articolului 289 din Codul Penal, infracțiunea de luare de mită se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani. În acest caz, articolul 154 din Codul Penal prevede ca termenele de prescripție sunt:

c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;

d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)
19:48 - Urmărire cu focuri de armă în trafic: Un tânăr a furat o mașină și a avariat alte cinci autoturisme și două autospeciale de poliție
19:29 - Adriana Bahmuțeanu: Copiii mei sunt ținuți într-un imobil de către frații lor vitregi. Voi depune plângeri penale împotriva celor de la DGASPC. Ei nu m-au ajutat, ba chiar au o relație de obediență față de frații vitregi (VIDEO)
18:56 - Hideg, după ce lui Coldea i s-au permis deplasările în interiorul UE: Nu mai am încredere în judecătorii de la Curtea de Apel București. Mă întreb dacă dorm bine noaptea după ce au făcut că așa li s-a spus (VIDEO)
18:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie: Factor de noroc pentru Raci. Sunt protejați, favorizați (VIDEO)
17:34 - Dani Oțil, luat la rost de fani: „Nu se mai satură de bani”. Replica prezentatorului TV: „V-am umblat în buzunar? (FOTO)
17:08 - USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al prezidențialelor din România
16:45 - Corina Chiriac, mesaj emoționant după moartea lui Gabriel Cotabiță: „Îmi pare extrem de rău că nu am reușit să înregistrăm măcar un duet, să rămână” (VIDEO)
16:15 - Profesorul Mircea Dumitru: Ne confruntăm cu o criză de lideri. Nu știu cu cine voi vota, dar voi merge la vot. Vreau să joc, pentru că oricât de dificilă și proastă ar fi alegerea mea, e mai bună decât nealegerea într-o democrație