Corina Crețu, după declarațiile lui Darius Vâlcov: Nu numai eu am fost atacată, domnul Timmermans este jignit zilnic de membri ai partidului de guvernământ. Viorica Dăncilă să spună care e poziția Executivului 

Corina Crețu, după declarațiile lui Darius Vâlcov: Nu numai eu am fost atacată, domnul Timmermans este jignit zilnic de membri ai partidului de guvernământ. Viorica Dăncilă să spună care e poziția Executivului 
Foto: radioiasi.ro

Comisarul european Corina Crețu reacționează după declarațiile lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, care a dat de înțeles că România nu se dezvoltă economic suficient pentru că Occidentul îi pune piedici. Astfel, Creți a anunțat că o va invita la o discuție pe Dăncilă, pentru ca prim-ministrul să explice care este poziția oficială a Guvernului, în contextul acestor atacuri.

„Sunt destul de tristă să văd această atitutinde complotistă, am văzut și aseară că e un complot mondial. Eu propun guvernanților să depună proiecte și apoi să acuze Comisia Europeană că nu le implementează. Cât nu avem proiecte, ar fi mult mai benefic pentru cetățeni ca guvernanții să își canalizeze energia spre realizarea acestor proiecte. Dacă nu avem proiecte de calitate nici nu le putem implementa. (…)

Aș răspunde dacă m-aș lămuri dacă aceasta e poziția oficială a premierului și guverului, nu e prima data când eu sunt atacată de membri ai partidului de guvernământ, inclusiv din interiorul guvernului. Aseară nu numai eu am fost atacată, ci și dl Junker. Dl Timmermans este atacat în fiecare zi și jignit de membri ai partidului de guvernământ. Guvernul va fi miercuri la Bruxelles, va prezenta programul președinției și aș invita-o pe dna premier să facă aceste precizări dacă aceste atacuri prezintă poziția oficiala statului român, că nu am văzut nicio delimitare”, a declarat Corina Crețu, potrivit Știripesurse.ro.

Duminică seară, Darius Vâlcov a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ”sunt multe țări care nu s-ar bucura ca România să fie plină de autostrăzi astăzi”.

”Cred că partea din est a Europei are un interes comun, partea din vest are un interes opus. Junker, acum, înainte de a pleca, a uitat să anunțe foarte ferm că dorește ca șantierelor navale din Europa să li se permită să caseze și a deschis o listă pentru autorizație de casat nave, dar a uitat să facă public lucrul asta. Acum vor să închidă programul, dar sper să nu-l închidă pentru că și șantierele din România trebuie să beneficieze de dreptul de a casa”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`