Ministrul Muncii confirmă puhoiul de ‘pomeni electorale’: Vineri va fi aprobată creşterea salariului minim. Budăi anunţă triumfalist şi plata la timp a pensiilor

Ministrul Muncii confirmă puhoiul de 'pomeni electorale': Vineri va fi aprobată creşterea salariului minim. Budăi anunţă triumfalist şi plata la timp a pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că vineri va fi discutată şi aprobată în şedinţa de Guvern creşterea salariului minim care va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 ianuarie.

„Salariul minim pe economie, vom mai avea astăzi o discuţie şi pe parcursul vizitei la Bruxelles unde preluăm Preşedinţia Consiliului UE şi va fi dezbătut şi aprobat vineri în şedinţa de Guvern şi atunci vom avea forma finală. Ce pot eu să anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat luni Marius Budăi, potrivit news.ro.

Guvernul a anunţat că de la 1 ianuarie salariul minim pe economie ar urma să ajungă la 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare la 2.350 de lei.

Ministrul Muncii a susţinut, de asemenea, întrebat despre plata pensiilor, că nu sunt probleme în privinţa asigurării plăţii acestora.

„Condamn acele declaraţii că nu sunt bani de pensii. Acele declaraţii au fost şi pe parcursul anului 2017 şi pe parcursul acestui an. Atunci când un părinte, un bunic se uită la televizor şi vede o autoritate a statului, fie că-i parlamentar, fie că-i director, fie că-i membru din conducerea unui partid politic, îl ia ca pe o autoritate. În momentul ăsta, el spune ‘Dacă autoritatea îmi spune că eu nu voi avea bani de pensii…’. Atunci, în sufletul omului se creează o panică, o nelinişte. De-aia eu condamn atât de tare şi de aia eu susţin că atât cât PSD va fi la guvernare, niciodată nu vor scădea pensiile şi le vom plăti la timp”, a mai spus Budăi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)