Augustin Lazăr, PALMĂ GREA pentru Tudorel Toader: Exact aşa scrie în lege! Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa DNA

Augustin Lazăr, PALMĂ GREA pentru Tudorel Toader: Exact aşa scrie în lege! Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa DNA
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Augustin Lazăr continuă războiul cu Tudorel Toader, după ce ministrul Justiţiei a demarat procedura de revocare a acestuia din funcţie.

Procurorul General al României a afirmat luni că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are drept competenţă anchetarea „inculpaţilor de rang înalt”, scopul instituţiei fiind combaterea corupţiei „la nivel de mijloc şi înalt”.

„Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dacă vă uitaţi în lege, exact aşa scrie acolo, Direcţia Naţională Anticorupţie este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupţia, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt, cel mai adesea la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA-ului sunt inculpaţi de rang înalt”, a spus Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM, potrivit news.ro.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, invoca 20 de motive în momentul în care a propus revocarea lui Augustin Lazăr din fruntea Ministerului Public, printre care şi „comportament şi probleme grave de comunicare publică: Practicarea şi încurajarea unor comportamente contrare obligatiilor constituţionale şi legale”.

”Dacă vocea cea mai înaltă a Ministerului Public numeşte parlamentarii inculpaţi de rang înalt, care este mesajul public şi ce efect produce asupra încrederii cetăţenilor în reprezentanţii aleşi şi în măsurile pe care aceştia le adoptă”, arăta Tudorel Toader, în raportul privind evaluarea lui Lazăr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`