Toader pregătește un proiect de sesizare a CCR, după ce Iohannis a refuzat revocarea și numirea unor miniștri (VIDEO)

Toader pregătește un proiect de sesizare a CCR, după ce Iohannis a refuzat revocarea și numirea unor miniștri (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că lucrează la un proiect de sesizare a Curții Constituționale pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președintele României, după ce Klaus Iohannis a refuzat revocarea unor miniștri și numirea altora.

Dacă se va decide sesizarea CCR, aceasta va fi semnată de premierul Viorica Dăncilă.

”Până luni, voi redacta un draft de sesizare a CCR pentru conflict de natură constituțională între Guvernul României și Administrația Prezidențială pe tema refuzului de numire a celor doi miniștri. În cursul zilei de luni, vom decide dacă vor sesiza CCR sau nu”, a declarat Tudorel Toader.

Klaus Iohannis a declarat că nu va semna nicio revocare și nicio numire de miniștri până la 1 Decembrie. El a susținut că PSD a propus până acum 70 de miniștri, lucru care nu i se pare deloc normal. Această declaraţie vine în contextul în care PSD a anunţat că Lia Olguţa Vasilescu a fost propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru Ministerul Transporturilor. De altfel, Iohannis nu a semnat nici cererile de revocare a lui Paul Stănescu de la Dezvoltare, respectiv Lucian Șova, de la Transporturi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`