Mii de persoane participă la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului (FOTO, VIDEO)

Mii de persoane participă la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului (FOTO, VIDEO)
Foto: basilica.ro

Slujba de sfinţere a Catedralei Mânturii Neamului a început duminică cu începere de la ora 9. Mii de oameni asistă la slujbă şi la ceremoniile religoase ce sunt transmise şi pe ecrane montate în afara bisericii.

Slujba de sfinţere este oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi de către Partriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, alături de un sobor de preoţi.

Printre cei prezenţi la slujbă se află şi premierul Viorica Dăncilă care a sosit alături de soţul său.

Preşedintele Klaus Iohannis nu ia parte la eveniment deoarece se află la Bruxelles la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Prima slujbă în Catedrala Mânturirii Neamului a fost oficiată sâmbătă, pentru eroii neamului românesc. Catedrala are hramul principal Înălţarea Domnului, zi în care sunt pomeniţi eroii români din toate timpurile, iar al doilea ocrotitor este Sfântul Apostol Andrei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

După slujbă, la ora 13.00, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate spre închinare la ieşirea din altarul Catedralei Naţionale. Racla cu moaștele Sfântului Andrei a fost adusă în România vineri de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Peste 30.000 de oameni din toată țara sunt așteptați la ceremonii, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU București-Ilfov a înștiințat Mitropolia Munteniei și Dobrogei – Arhiepiscopia Bucureștilor, prin două adrese trimise joi și vineri, că poartă întreaga responsabilitate pentru siguranța participanților la evenimentul de sfințire a Catedralei.

De asemenea, instituția spune că ISU București – Ilfov a amendat constructorul Catedralei cu 10.000 de lei, pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier pentru acest obiectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`