Trump şi Putin se vor vedea până la urmă la Paris! Data la care va avea loc întâlnirea ŞOC

Trump şi Putin se vor vedea până la urmă la Paris! Data la care va avea loc întâlnirea ŞOC

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump se vor întâlni la Paris în cadrul unui scurt dineu de lucru, la Palatul Elysee, pe 11 noiembrie, a anunţat miercuri Yuri Ushakov, consilier prezidenţial rus, potrivit agenţiei Reuters.

Cei doi sunt așteptați să se întâlnească pentru discuții mai lungi și mai cuprinzătoare la un summit al G20, care va avea loc în Argentina, la sfârșitul lunii noiembrie.

Kremlinul informase marţi că preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump nu vor avea o reuniune la Paris, pe 11 noiembrie, însă vor profita de ceremoniile de marcare a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial pentru ”a se pune de acord cu privire la următoarea lor întâlnire”, potrivit Agerpres.

‘La Paris vor sosi numeroşi şefi de stat şi de guvern care vor avea o agendă foarte aglomerată, cu multe acte oficiale şi protocolare”, a declarat presei locale purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Trump a anunţat luni că probabil nu se va vedea cu omologul său rus la sfârşitul săptămânii la Paris şi că aşteptata reuniune dintre cei doi va avea loc în cadrul summitului G20 din Argentina.
”Încă nu am stabilit nimic. Nu sunt sigur că vom avea o întrevedere la Paris. Cel mai probabil nu”, a declarat luni liderul de la Casa Albă.

Putin şi Trump vor participa la 11 noiembrie, la Paris, la ceremoniile prilejuite de împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial, la invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`