Avocații lui Codruț Șereș: Sunt erori în rechizitoriul procurorilor. Începerea urmăririi penale este nelegală

Avocații lui Codruț Șereș: Sunt erori în rechizitoriul procurorilor. Începerea urmăririi penale este nelegală

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă un nou termen în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, omul de casă al lui Dan Voiculescu este trimis în judecată pentru subminarea economiei.

Avocaţii lui Şereș susţin că au găsit mai multe nereguli în rechizitoriu, motiv pentru care solicită refacerea actului de acuzare. Între timp, fostul ministru al Economiei a fost trimis în judecată, într-un nou dosar privind fraudarea Hidroelectrica.

„Sunt erori fundamentale care prcatic fac imposibilă intrarea la acest moment în fondul cauzei, pentru că rechizitoriul nu a prezentat nici o stare de fapt, ci fragmente din mijloace de proba. Se reține cu privire la aceeași faptă o infracțiune subsecventă, favorizarea infractorului, ceea ce exclude participarea domnului Șereș la orice complot și în același timp se reține și infracțiunea de complot. Am invocat și nelegală începerea urmării penale. Nu există o plângere, nu există un denunț, nici proces verbal de înregistrare din oficiu”, a declarat Gheorghe Mateuț, avocatul lui Șereș.

Codruţ Sereş este trimis în judecată în dosarul Hidroelectrica, sub acuzația de neglijenţă şi de subminare a economiei. Conform procurorilor, fostul ministrul al Economiei nu a anunţat autorităţile cu privire la activităţile ilegale care aveau loc în cadrul Hidroelectrica, aflată chiar în subordinea ministerului patronat de Sereş.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism spun că Sereș trebuia să ia măsuri atunci când a constatat că directorii din subordinea sa vindeau energie ieftină la un preţ cu mult peste cel al pieţei şi să îi dea afară.

De asemenea, Codruţ Sereş este acuzat că a închis ochii atunci când subalternii săi au retehnologizat mai multe unităţi hidroenergetice cu mai mulţi bani decât ar fi costat în mod normal.

Astfel, prejudiciul total creat statului român prin vinderea de energie ieftină la preţuri supraevaluate depăşeşte cifra de 100 de milioane de euro.

Termen în dosarul Hidroelectrica

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17388').select();" id="embed_text_17388" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot