Starbucks a anunțat că folosește, pentru colorarea uneia dintre băuturile sale, extract de cochineal, un colorant roșu preparat din gândaci zdrobiți. Gigantul american susține că a luat această măsură pentru a evita utilizarea coloranților artificiali.
Extractul de gândaci denumit carmin este folosit la prepararea Frappuccino – o băutură care are o culoare specială, de căpșună, relatează CNN, care citează ABC News.
Publicația britanică The Daily Mail scrie că Starbucks a făcut public un comunicat de presă în care explică faptul că folosesc extract de cochineal, derivat din corpul insectelor, pentru a-i conferi băuturii culoarea rozalie.
Cochinealul este folosit ca un agent de colorare din secolul XV, și este considerat sigur de autoritatea americană Food and Drug Administration. În prezent este folosită la colorarea cărnii, a băuturilor alcoolice, prăjituri și brânzeturi.
Organizația Mondială a Sănătății susține însă că ingredientul poate cauza astm sau chiar reacții alergice la unele persoane.
”Principalul nostru scop este de a folosi cât mai puțini ingredienți artificiali în produsele pe care le comercializăm”, explică Starbucks în comunicatul de presă.