Zeci de bucureșteni au sunat la ambulanță în primele minute după cutremur (VIDEO)

Zeci de bucureșteni au sunat la ambulanță în primele minute după cutremur (VIDEO)

Cutremurul din miez de noapte i-a îngrozit pe bucureşteni. Au curs apelurile la ambulanţă după seismul cu magnitudinea de 5,8 grade. 25 de apeluri au fost primite de medici în doar câteva minute.

”În primele 15 minute, 12 persoane au sunat la ambulanță cu diverse motive: atac de panică, lipotimie, cefalee sau hipertensiune. Toate avea în comentarii «i s-a făcut rău de la cutremur». În următoarele 15 minute, deci, practic, în jumătate de oră, numărul total al apelurilor având în comentariu «i s-a făcut rău de la cutremur» au fost de 25.

La toate aceste 25 de apeluri s-au deplasat echipaje de urgență ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, s-au dovedit a fi, în mare parte, atacuri de panică și s-au rezolvat la domiciliu.

Oamenii care au avut nevoie de îngrijirea medicilor au între 20 și 90 de ani”, a explicat Alis Grasu.

Întrebată cum ar trebui ar trebui să reacționeze oamenii în momentul în care suferă un atac de panică, Alis Grasu a răspuns: ”Marea majoritate nu își dau seama că este vorba despre un atac de panică. Important este ca în situații de acest gen să ne pîstrăm calmul, să evaluăm situația, să nu intrăm în panică dacă apar acuze care ne pun viața în pericol, să sunăm la 112 dacă într-adevăr sunt persoane cu afecțiuni cronice, care s-au acutizat în astfel de situații și care au probleme serioase de sănătate.

În rest, putem aștepta să treacă cutremurul, să vedem dacă starea se normalizează și atunci să evaluăm dacă trebuie sau nu să apelăm la serviciile medicale de urgență”.

Aceasta a mai precizat că în caz de cutremur, oamenii trebuie să se adăpostească într-un loc sigur, și, în niciun caz să nu iasă pe scări sau să ia liftul.

”Atitudinea este să identificăm în camera în care ne aflăm sau în locuință un loc sigur, sub un birou solid, sub o masă solidă astfel încât să fim la adăpost dacă cad obiecte din jur. De asemenea, putem să ne adăpostim sub o grindă din locuință. Nu o luăm la fugă pe scări, în niciun caz, nu luăm liftul pentru a ieși dintr-o clădire cu mai multe etaje și, în general, trebuie să ne păstrăm cumpătul, trebuie să rămânem calmi”, a mai spus Alis Grasu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`