Mihail Saakașvili se plânge de viaţa scumpă din Olanda, după expulzarea din Ucraina: A ajuns să primească bani de la mama lui!

Mihail Saakașvili se plânge de viaţa scumpă din Olanda, după expulzarea din Ucraina: A ajuns să primească bani de la mama lui!
Foto: telegraph.md

Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, are probleme financiare, după ce a fost expulzat din Ucraina şi a ajuns să locuiască în Olanda.
El a recunoscut că se plictiseşte în „Ţara Lalelelor”, dar se plânge şi de viața scumpă de aici, precizând că trăiește în prezent din onorarii pentru susținerea de conferințe la diferite universități locale.
Totuşi, sumele încasate nu-i ajung astfel că, uneori, mai primește bani de la mama sa, scrie publicaţia Libertatea cuvântului.

Politicianul recunoaşte că adesea își amintește cu nostalgie de Ucraina.
„Ucraina este, în primul rând, o parte importantă a vieții mele și, în al doilea rând, acolo sunt oamenii de care m-am îndrăgostit, de care îmi place”, a explicat el.

În Ucraina, Saakașvili a fost timp de un an guvernator al regiunii Odesa, fiind numit de către preşedintele Petro Poroşenko cu care la scurt timp a intrat în conflict.
În vara lui 2017, prin decizia lui Petro Poroșenko, lui Saakașvili i-a fost retrasă cetățenia ucraineană.
În februarie 2018, el a fost reținut și expulzat în Polonia, de unde a ajuns în Olanda, unde a obținut permis de ședere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`