BMW recheamă în service 1,3 milioane de mașini Seria 5 și Seria 6, pentru o defecțiune la sistemul electric

Foto: Worldcarfans.com

BMW AG a anunțat că recheamă în service 1,3 milioane de mașini pentru a repara izolaţia cablurilor de alimentare a bateriei aflată în zona portbagajului. Defectul minor afectează modelele Seria 5 și Seria 6 construite între 2003 și 2010.

”În unele cazuri izolate, izolația cablului din portbagajul acestor vehicule ar putea fi montată incorect”, a precizat BMW într-o declarație de presă, citată de Reuters. 

”Asta poate duce la o defecțiune a sistemului electric, vehiculul nu mai pornește sau în unele cazuri poate lua foc”, a adăugat BMW, care a mai spus că nu cunosc vreun incident care să se fi produs din cauza acestui defect.


BMW Seria 5 2008

Mai puțin de 1% din vehiculele inspectate până acum au această problemă. Potrivit Worldcarfans.com, din cele 1,3 milioane de mașini afectate de rechemare, aproximativ 368.000 se află în Statele Unite, 293.000 în Germania, 109.000 în Marea Britanieși aproximativ 102.000 în China, potrivit unui purtător de cuvânt al BMW.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:42 - Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)