ÎCCJ a motivat arestarea preventivă a deputatului Mihail Boldea: Și-a premediat plecarea din România cu ajutorul unui șofer

ÎCCJ a motivat arestarea preventivă a deputatului Mihail Boldea: Și-a premediat plecarea din România cu ajutorul unui șofer

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a motivat, marți seară, arestarea preventivă în lipsa deputatului Mihai Boldea. Judecătorii au arătat că Boldea își premeditasee plecarea din România și fusese ajutat de un șofer în prezența căruia se interesa de țări precum Kenya și Somalia, relatează Mediafax.

„Modul în care inculpatul Mihail Boldea l-a abordat pe martorul Adrian Azoiţei, faptul că i-a propus să-l transporte în afara teritoriului României, că inculpatul avea asupra sa două paşapoarte, că a vrut să se asigure că şi martorul – şofer avea asupra sa paşaportul, faptul că înainte de a pleca din ţară era preocupat, supărat, vorbea permanent la telefon, că a folosit cartele telefonice cumpărate de pe teritoriul ţărilor tranzitate şi că în discuţiile telefonice pe care acesta le-a purtat cu interlocutorii săi vorbea despre ţări precum Kenya şi Somalia care nu au acord de extrădare cu România dovedesc intenţia inculpatului de a se sustrage urmăririi penale, aflată în curs desfăşurare şi despre care s-a făcut dovada că inculpatul o cunoştea”, notează instanţa supremă în motivarea arestării lui Boldea.

Judecătorul care a dispus arestarea preventivă a deputatului susține că dacă “Mihail Boldea știa că este dat în urmărie penală ar fi avut posibilitatea să anunțe organele judiciare despre hotărârerea sa de a pleca din țară, mai ales că, avocat fiind, cunoștea modul și etapele desfășurării activității de urmărire penală”.

Instanța supremă a confirmat, marți, mandatul de arestare preventivă pe numele deputatului Mihail Boldea. Decizia instanţei privind confirmarea mandatului de arestare preventivă a lui Boldea este definitivă.

Dat în urmărire internațională, Mihail Boldea s-a predat, duminică, autorităților române din cadrul consulatului din Capitala Kenyei, Nairobi.

Boldea este acuzat de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals şi uz de fals într-un dosar în care sunt implicate alte 21 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`