Centrala nucleară Fukushima a mai închis un reactor: Ultimul va fi scos din funcțiune în mai

Centrala nucleară Fukushima a mai închis un reactor: Ultimul va fi scos din funcțiune în mai
Încă un reactor al centralei nucleare de la Fukushima a fost închis. Anunţul companiei Tepco, care administrează centrala, a fost primit cu îngrijorare de populaţie, asta în condiţiile în care Japonia mai are...

Încă un reactor al centralei nucleare de la Fukushima a fost închis. Anunţul companiei Tepco, care administrează centrala, a fost primit cu îngrijorare de populaţie, asta în condiţiile în care Japonia mai are un singur reactor funcţional din cele 54.

Autorităţile nipone au închis toate reactoarele cu probleme, după tsunami-ul de anul trecut şi care nu au mai fost reparate. Ultimul reactor, rămas în funcţiune la Fukushima, va fi închis pe 5 mai, pentru lucrări de întreţinere.

Potrivit directorului Greenpeace Japonia, ţara este în prezent fără energie nucleară, iar energia electrică ar putea fi oprită din când în când, pe timpul verii pentru a se face economie.

Înainte de tsunami-ul din luna martie a anului 2011, care distrus centrala nucleară de la Fukushima, aproape o treime din electricitatea Japoniei era generată din surse de energie nucleară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`