Prima reacție a DNA după ce OUG pe legile justiției a apărut în Monitorul oficial: Zeci de procurori ar trebui să plece din DNA (VIDEO)

Prima reacție a DNA după ce OUG pe legile justiției a apărut în Monitorul oficial: Zeci de procurori ar trebui să plece din DNA (VIDEO)

DNA a avut prima reacție după modificarea legilor justiției. Conducerea instituției a trimis un punct de vedere CSM în care susține că aplicarea retroactivă a noilor condiții de vechime prevăzute de Ordonanța lui Toader intră în conflict cu prevederile constituționale, informează G4media.ro.

Concret, dacă prevederile OUG s-ar aplica retroactiv, conducerea DNA susține că Direcția ar putea pierde 34 de procurori. De asemenea, în punctul de vedere trimis CSM, DNA arată că alți 23 de procurori ar putea pleca din instituție în cazul în care din vechimea procurorilor se va elimina perioada în care ei au fost auditori de justiție în cadrul Institutului Național al Magistraturii.

Cu alte cuvinte, prin intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, din DNA Ar putea pleca cel puțin 57 de procurori, adică aproximativ 40% din numărul total al acestora.

După 30 de ore de la adoptarea ei în ședinta de guvern, ordonanța de urgenţă care blochează practic activitatea Parchetelor din România a apărut și în Monitorul Oficial. Textul respectă doar o parte din recomandările Comisie de la Veneția. Cea mai importantă modificare este cea legată de înăsprirea condițiilor pentru procurorii de la vârful Ministerului Public. (Detalii AICI)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`