CCR a admis parțial sesizarea lui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Statutului aleșilor locali

CCR a admis parțial sesizarea lui Klaus Iohannis referitoare la modificarea Statutului aleșilor locali

Magistrații de la Curtea Constituțională au admis, marți, parțial, sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la legea referitoare la Statutul aleșilor locali.

Este vorba despre obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea Legii nr.393/2004 privind statutul aleșilor locali, obiecție formulată de Președintele României.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi:

1. A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct.2 [cu referire la art.75 alin.1)] din Legea pentru modificarea Legii nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali sunt neconstituţionale.

2. A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct.1 [cu referire la art.57] şi pct.2 [cu referire la art.75 alin.(2)] din Legea pentru modificarea Legii nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului”, se arată într-un comunicat de presă al CCR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`