Dăncilă, după întâlnirea cu Erdogan: România va continua să susțină parcursul european al Turciei

Dăncilă, după întâlnirea cu Erdogan: România va continua să susțină parcursul european al Turciei
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, în cadrul conferinței de presă comune pe care a susținut-o cu prședintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, că, în prezent, cooperarea dintre cele două țări se află la un nivel foarte ridicat, fiind bazată pe interese și valori comune, informează Agerpres.

„Dialogul nostru de astăzi a fost fructuos. Am trecut în revistă coordonatele parteneriatului strategic dintre ţările noastre, care datează din anul 2011. Cooperarea dintre România şi Republica Turcia se situează la un nivel foarte ridicat, fiind caracterizată de încredere, de susţinere reciprocă, bazată pe interese şi valori comune. Există un dialog permanent între autorităţile române şi turce, atât în format bilateral, cât şi în cadrul regional şi pe dimensiunea bilaterală. Cooperăm pe domeniile securităţii şi apărării, dar şi la nivelul mediului de afaceri, universitar, cultural”, a declarat Dăncilă, la finalul întrevederii cu liderul de la Ankara.

Șefa Guvernului a precizat că schimburile comerciale dintre România și Turcia se încriu într-o tendință ascendentă.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre cooperarea dintre România şi Turcia în calitate de state membre NATO, care se înscrie în „parametri foarte buni”, și a subliniat că țara noastră va continua să susţină parcursul european al Republicii Turcia.

„Apreciem contribuţia indiscutabilă a Turciei la securitatea europeană şi profit de această ocazie pentru a transmite cuvinte de apreciere pentru eforturile Turciei în gestionarea migraţiei, prin găzduirea pe teritoriul său a unui număr mare de refugiaţi”, a spus prim-ministrul român.

În discursul său, Viorica Dăncilă s-a referit și la proiectele comune derulate de România și Turcia în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre”.

„Ne dorim ca această cooperare să continue să se extindă, în beneficiul cetăţenilor noştri. I-am transmis domnului preşedinte dorinţa noastră de a profita de toate oportunităţile existente în planul regional al Mării Negre pentru a asigura creştere economică, stabilitate şi securitate în această regiune”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`