Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor în România cu ocazia exerciţiului „Seism 2018” (VIDEO)

Comisarul european pentru ajutor umanitar și managementul crizelor în România cu ocazia exerciţiului Seism 2018 (VIDEO)

Christos Stylianide, comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, a ajuns duminică la Bucureşti. Vizita oficialului vine în contextul desfăşurării celei mai ample simulări de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii.

Oficialul a fost preluat de secretarul de stat Raed Arafat și va inspecta spitalul mobil al echipei de interventie italiene instalat la Institutul Ana Aslan. Ulterior, vor fi vizitate și alte locuri unde sunt în desfășurare aplicațiile din cadrul exercițiului SEISM 2018.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a spus că potrivit exercițiului, cutremurul a avut loc la o adâncime de 140 de km, a avut loc în zona seismica Vrancea, cu o durată de 57 de secunde, afectând cel mai mult municipiul București.

Ulterior, duminică, în scenariul exerciţiului SEISM 2018 s-a introdus o replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, care s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 141 km.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`