Desființarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul DNA, avizată de CSM

Desființarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul DNA, avizată de CSM

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul DNA, informează Agerpres.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desfiinţarea (…) Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în minuta deciziei.

Totul după ce a intrat în vigoare Legea 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tudorel Toader a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că a fost emisăo Ordonanţă de Urgenţă privind secţia de anchetă a magistraţilor. Ministrul Justiţiei a afirmat că aceasta a fost necesară deoarece secţia nou înfiinţată în cadrul Parchetului General prin Legile Justiţiei nu era operaţională.

„Guvernul a adoptat astăzi Odonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, legea 207 prevede înfiinţarea acelei mult discutate secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Elemente de noutate: în lege se prevede că funcționează cu până la 15 procurori. Ca să evităm ambiguitatea în OUG s-a prevăzut că va funcționa cu 15 procurori. Se organizează concursul de ocupare a funcției de procuror șef de secție și a cel putin a o treime din procurori”, declarase Toader.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`