HALUCINANT! Șir de greșeli făcute de spionii ruși: De la mașini înmatriculate pe adresa GRU până la păstrarea bonului de la taxiul care i-a dus de la sediu la aeroport

HALUCINANT! Șir de greșeli făcute de spionii ruși: De la mașini înmatriculate pe adresa GRU până la păstrarea bonului de la taxiul care i-a dus de la sediu la aeroport

Cel mai probabil, ultimele 30 de zile vor rămâne cele mai penibile perioade din istoria spionajului militar rusesc, potrivit Guardian.

Sursa citată a prezentat o listă lungă de greșeli prostești făcute de ”acoperiții” Moscovei.

Astfel, în cele 30 de zile de când Theresa May a dezvăluit identitățile suspecților din atacul de la Salisbury, misteriosul serviciu GRU al armatei ruse a fost ținta unei serii de dezvăluiri făcute de servicii secrete rivale, dar și de jurnaliști și experți online.

În ciuda tentativelor de a se proteja de ochii publicului, GRU a fost ”disecat” fără milă.

Acest serviciu secret și-a făcut până acum o reputație din îndrăzneala cu care opera, reputație întărită de afilierea cu unități de comando din forțele speciale și cu agenți cu experiență reală de luptă. Dar, trimițând în Olanda agenți care puteau fi deconspirați ca agenți GRU doar printr-o simplă căutare pe Google, agenția apare ca fiind nesăbuită și prostesc de neglijentă.

Unul dintre acești agenți înmatriculase cinci mașini folosind o adresă din nord-vestul Moscovei cunoscută drept Acvariul, școala GRU pentru atașați militari și spioni de elită. Potrivit datelor disponibile online – care nu sunt oficiale dar pot fi accesate de oricine prin Google – el a condus, printre altele, o Honda Civic și o Alfa Romeo.

În caz că adresa nu era de ajuns, el a dat și numărul de telefon de la Academia Militaro-Diplomatică, precizează Guardian.

Mai mult, mulți dintre spioni pot fi descoperiți online. De exemplu, unul dintre ei, presupus specialist în hacking, pare că și-a creat un profil pe un site de matrimoniale.

Pe de altă parte, rușii susțin că investigațiile sunt fabricate și că cei care fac investigații colaborează cu spionajul occidental.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`