Călin Popescu Tăriceanu: Cei de la Comisia Europeană nu au expertiza necesară pentru a analiza obiectiv și cuprinzător toate modificările la legile justiției

Călin Popescu Tăriceanu: Cei de la Comisia Europeană nu au expertiza necesară pentru a analiza obiectiv și cuprinzător toate modificările la legile justiției

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți că reprezentanții Comisiei Europene nu au „expertiza necesară pentru a analiza obiectiv și cuprinzător” modificările aduse în România la legile justiției.

„Să vedem observațiile Comisiei de la Veneția și, de ce nu, să le integrăm, astfel încât să dăm un confort suplimentar celor de la Comisia Europeană care nu au expertiza necesară pentru a analiza obiectiv și cuprinzător toate modificările pe care noi le-am propus cu toate că Comisia avea la îndemână un reper important, și anume avizul CCR care integrează opiniile Comisiei de la Veneția”, a declarat Tăriceanu, potrivit HotNews.ro.

Referitor la posibilitatea ca România să scape de MCV, în contextul criticilor făcute de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu privire la modificările legilor justiției, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: „Nu vă spun o noutate. E un paradox la care domnul Timmermans refuză să se refere. România are de 11 ani acest MCV, dar cum se face de nu a văzut existența protocoalelor, a ingerinței serviciilor de informații, a abuzurilor din justiție. Sigur că dacă acesta achiesează la astfel de realități, atunci trebuie să își recunoască eșecul său și atunci normal că a evitat să intre în acest subiecte și să ducă discuția în zona statului de drept și a combaterii corupției. Aceasta trebuie continuată, dar nu poate fi făcută acceptând daune colaterale. Nu putem să acceptăm acest lucru”.

Declarațiile lui Tăriceanu vin în contextul în care, prezent al o dezbatere în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, Frans Timmermans a lansat o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE şi a Guvernului de la Bucureşti. Criticile sale s-au axat pe două subiecte: intervenţia în forţă asupra protestatarilor din 10 august şi modificările legislative privind justiţia. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`