Germania: Erdogan a inaugurat o mare moschee în Koln, una dintre cele mai impozante din Europa

Germania: Erdogan a inaugurat o mare moschee în Koln, una dintre cele mai impozante din Europa
Foto: Aerial Photo

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a încheiat vizita în Germania prin inaugurarea unei mari moschei la Koln, informează AFP.

Lăcașul de cult este unul dintre cele mai mari din Europa și a fost finanţat de Uniunea afacerilor turco-islamice, care are legături strânse cu puterea turcă.

Erdogan s-a întâlnit vineri cu Angela Merkel, după care a fost invitat la un banchet boicotat de o parte a clasei politice germane, inclusiv de cancelar. Cei doi lideri s-au întâlnit, totuși, sâmbătă dimineaţa şi au luat micul dejun împreună, apoi Erdogan a plecat la Koln.

Liderul de la Ankara a îndemnat din nou Europa să lupte împotriva PKK, el considerându-i teroriști pe kurzi, şi împotriva susţinătorilor opozantului Fethullah Gülen, pe care-l vede în spatele tentativei de puci din 2016.

Erdogan a declarat că această vizită a fost ”foarte fructuoasă”, după ”tensiunilerecente” dintre cele două state.

Inuagurarea a fost boicotată de o mare parte a liderilor politici din landul Renania de Nord-Westfalia. Aproximativ 2.000 de opozanţi ai lui Erdogan au manifestat sub sloganul ”Erdogan nu este binevenit”. În schimb, sute de susţinători ai lui Erdogan s-au bucurat pe străzi, fluturând steagul Turciei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`