Clotilde Armand îl contrazice pe şeful Senatului arătându-i indicii internaţionali privind corupţia din România: Poate vede şi domnul Tăriceanu!

Clotilde Armand îl contrazice pe şeful Senatului arătându-i indicii internaţionali privind corupţia din România: Poate vede şi domnul Tăriceanu!

Clotilde Armand (USR) reacţionează extrem de dur după ce preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut miercuri că în România nu există cazuri de mare corupție.

„Călin Popescu Tăriceanu susţine că: ‘În România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie’. Iată ce susține Transparency International – Corruption Perceptions Index 2017 și European Quality of Government Index 2017. Poate vede și dl Tăriceanu”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, ataşând o imagine cu cei doi indici internaţionali privind corupţia din România.

(Foto: Clotilde Armand / Facebook)

România se menținea în anul 2017 pe locul 26 în clasamentul indicelui de percepție a corupției la nivelul statelor UE, în urma țării noastre situându-se Ungaria și Bulgaria, conform Transparency International – Corruption Perceptions Index 2017.

Ţara noastră obţinea un scor de 48 de puncte, ca şi în 2016, aflându-se la egalitate cu Grecia. Singurele țări din Uniunea Europeană care aveau punctaje mai mici decât România erau Ungaria (45 de puncte, locul 27) și Bulgaria (43 de puncte, locul 28).

Replica lui Clotilde Armand vine după ce Tăriceanu a susţinut că statele care critică țara noastră din cauza corupţiei nu pot fi date drept exemple de bune practici.

„În România nu există nici un caz de mare corupție. În Olanda, care ne dă sfaturi, banca ING a fost amendată cu 900 milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o bancă a fost amendată cu suma-record de un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, grupul Volkswagen a plătit zeci de miliarde de euro pentru corupția din scandalul emisiilor de noxe. În România nu există astfel de situații. Există patru cazuri de înalți demnitari care au fost condamnați pentru dare sau luare de mită. Patru din 4.000 de dosare. Restul, dosare făcute pe subiectul drag al DNA, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, participare improprie la abuz în serviciu și toate formele pe care le-au mai inventat în așa fel încât să facem acest scor impresionant”, a afirmat liderul ALDE (Mai multe detalii AICI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`