ALERTĂ PENTRU ROMÂNIA! Rusia consideră că are dreptul de a decide SOARTA ȚĂRILOR VECINE! SUA: Putin i-ar fi sugerat atât lui Obama, cât şi lui Trump împărţirea lumii în ‘zone de responsabilitate’

ALERTĂ PENTRU ROMÂNIA! Rusia consideră că are dreptul de a decide SOARTA ȚĂRILOR VECINE! SUA: Putin i-ar fi sugerat atât lui Obama, cât şi lui Trump împărţirea lumii în 'zone de responsabilitate'

Vladimir Putin vrea să se înțeleagă cu SUA pentru împărțirea lumii în “zone de responsabilitate”.

Emisarul special al SUA pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, Kurt Volker, a declarat că liderul de la Kremlin i-ar fi sugerat atât lui Barack Obama, cât și lui Donald Trump să împartă țările de care să fie responsabili.

‘Aceasta reflectă diferenţa fundamentală de viziune dintre noi. Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta ţărilor vecine şi a altor popoare, fie că este vorba de ucraineni, moldoveni, georgieni sau oricine altcineva. În timp ce SUA şi Europa împărtăşesc poziţia stabilită în toate bazele juridice despre care am vorbit (Acordul de la Helsinki şi Actul fundamental Rusia-NATO), care rezidă în faptul că toate aceste popoare au dreptul să ia propriile decizii’, a subliniat emisarul american, potrivit Economica.net.

Referitor la conflictul din estul Ucrainei, emisarul american nu s-a ferit să afirme că în regiunile Doneţk şi Lugansk se află trupe ruseşti şi că acestea sunt ‘ocupate’ de Federaţia Rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`