Noua Zeelandă, cuprinsă de o criză bizară: „Marmageddon” panichează populația

Noua Zeelandă, cuprinsă de o criză bizară: „Marmageddon” panichează populația

Noua Zeelandă se confruntă cu o criză bizară care afectează majoritatea populației. „Marmite”, o pastă din extract de drojdie, alimentul preferat de neozeelandezi pentru micul-dejun aproape a dispărut de pe rafturile magazinelor, în urma închiderii fabricii Sanitarium, afectată de cutremurele puternice de anul trecut, relatează site-ul stuff.co.nz.

Compania a suspendat producerea de „Marmite” în iulie anul trecut, după ce sediul fabricii a fost avariat, nefiind sigur pentru angajați.

Vestea că în curând vor rămâne fără produsul preferat pe masă, neozeelandezii au împânzit site-urile de socializare cu fenomenul pe care l-au numit „Marmageddon”, creând chiar și profiluri pro și anti „Marmite”, care atrag mii de internauți.

Compania a făcut anunţul luni şi a fost surprinsă de rezultat: la nivel naţional, stocurile magazinelor aproape că s-au epuizat – localnicii îşi fac rezerve.

Deja, speculanţii profită de situaţie: un borcan de Marmite se vinde online cu 60 de dolari, alţii vând borcane deja începute.

Reclamă „Marmite”

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17084').select();" id="embed_text_17084" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`