Cutremur POLITIC în SUA: Se cere înlăturarea lui Donald Trump de la Casa Albă: ‘A sosit momentul ca Amendamentul 25 să fie invocat’

Cutremur POLITIC în SUA: Se cere înlăturarea lui Donald Trump de la Casa Albă: ‘A sosit momentul ca Amendamentul 25 să fie invocat’

Senatorul de Massachusetts Elizabeth Warren, un posibil candidat pentru Casa Albă în 2020 din partea democraților, a declarat joi că a sosit timpul ca mijloacele constituționale să fie folosite pentru înlăturarea din funcție a președintelui american Donald Trump, în condițiile în care oficialii guvernamentali reclamă că acesta nu își poatedesfășura activitatea.

„Dacă înalții oficiali ai administrației consideră că președintele Statelor Unite nu este în stare să-și exercite atribuțiile, atunci ar trebui să invoce amendamentul 25”, a declarat Elizabeth Warren pentru CNN.

„Constituția prevede o procedură clară ori de câte ori vicepreședintele și înalții oficiali consideră că președintele nu-și poate face treaba. Nu prevede faptul că înalții oficiali pot sustrage documente de pe birou sau să scrie opinii anonime. Toți acești oficiali au jurat să respecte Constituția Statelor Unite, este timpul ca ei să-și facă treaba „, a mai spus Warren.

Declarațiile ei sunt făcute în contextul în care New York Times a publicat o scrisoare anonimă redactatăde unul dintre oficialii din cadrul administrasției prezidențiale care își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la stilul limitat și ineficient a lui Trump de a conduce.

În textul publicat se arată că mulţi oficiali ai administraţiei prezidențiale încearcă din interior să dejoace deciziile lui Donald Trump care ar avea efecte dezastruase pentru interesele SUA.

În scrisoare se dezvăluie că a fost luată în considerare şi invocarea celui de-al 25-lea Amendament: prin intermediul căruia Trump poate fi declarat în Congres incapabil să îndeplinească îndatoririle sale. De asemenea, textulinvocă şi comportamentul schimbător al preşedintelui şi stilul „limitat şi ineficient” de a conduce.

În urma apariţiei scrisorii, Donald Trump a atacat pe Twitter autorul documentului, menționând totodată că se îndoiește de autenticitatea sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`