Vicepreședintele CNA: Vîntu nu are nicio acţiune la Realitatea TV, nu înţeleg ce caută acolo

Vicepreședintele CNA: Vîntu nu are nicio acţiune la Realitatea TV, nu înţeleg ce caută acolo
Foto: B1 TV

În cadrul emisiunii „Ediţia de Prânz”, de pe B1 TV, s-a dezbătut problema cenzurii şi a scandalurilor de la posturile de televiziune Antena 3 şi Realitatea TV. Unul dintre invitaţii emisiunii a fost vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, care a făcut câteva precizări despre ce înseamnă relaţia dintre patronii de televiziuni, problemele de management, precum şi libertatea de exprimare din audiovizualul românesc.

Întrebat dacă acest conflict, la nivelul mangamentului postului, dintre patron şi manager e în măsură să afecteze calitatea editorială a emisiunilor Realitatea TV sau să producă efecte negative asupra conţinutului, vicepreşedintele CNA a spus că este posibil, dar că este greu să îi dea seama „de la o zi la alta”.

Sebastian Ghiță, acuzat de „tentativă de sabotare” a postului

“Este uşor de imaginat că şi din cauza  unor asemenea conflicte la nivelul managementului, s-au întâmplat lucruri de genul emisiune scoasă din grilă, jurnalişti care pleacă de la radio-difuzorul respectiv. Consiliul Audiovizualului trebuie să ştie cum stau lucrurile în acţionariat, cine până la urmă exploatează o licenţă audio-vizuală”, a declarat Onisei.

“În legătură cu relaţiile dintre management şi jurnalişti vrem să vedem în ce măsură au fost existat ingerinţe în politica editorială, şi până la urmă în libertatea de exprimare a jurnaliştilor. În cazul Realităţii avem şi această problemă a clarificării acţionariatului managementului”, a adăugat repreyentantul CNA.

Onisei: CNA trebuie să ştie cine exploatează o licenţă audiovizuală

Întrebat care ar fi motivul pentru care Sorin Ovidiu Vîntu merge la Realitatea TV pentru a rezolva probleme juridice cu Sebastian Ghiţă, Ioan Onisei a replicat: “Domnul Sorin Ovidiu Vîntu nu are nicio acţiune la Realitatea. Prin urmare, nici din perspectiva acţionariatului, nu are ce căuta la postul tv…Nu stiu care sunt raporturile economico-contractuale între ei. Nu înteleg ce tip de conducere este aceasta”.

“Este un om (n.r. Vîntu) care vine cu bani, plăteşte datorii, dar nu ia parte la profit. Până nu vad un contract, mi-e greu să mă pronunţ”, a conchis Onisei.

Ioan Onisei, despre acţionariatul Realitatea TV

Urmăriți B1TV.ro și pe
`