Toți candidații la șefia DNA, ADMIȘI la concurs. Aceștia urmează să susțină un interviu cu ministrul Tudorel Toader

Toți candidații la șefia DNA, ADMIȘI la concurs. Aceștia urmează să susțină un interviu cu ministrul Tudorel Toader

Ministerul Justiției anunță că toți cei șase candidați la șefia DNA au fost admiși pentru proba interviului.

Cei șase candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA sunt:Paula Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Sorin Armeanu, Adina Florea şi Andrei Bodean.

„Candidații declarați admiși vor susține un interviu la sediul Ministerului Justiției din București, Str. Apolodor nr. 17, sector 5, după cum urmează: în data de 03 septembrie 2018, începând cu ora 11.00, primii 3 candidați declarați admiși; în data de 04 septembrie 2018, începând cu ora 08.30, următorii 3 candidați declarați admiși”, se arată pe site-ul Ministerului Justiției.

Primul dintre aceștia, Paula Nicoleta Tănase este procuror la Parchetul de pe lângăCurtea de Apel Galați.Prezentă în noiembrie 2017, într-o emisiune la Antena 3, moderată de Mihai Gâdea, procurorul Paula Tănase s-a declarat de acord modificările propuse de Tudorel Toader la legile Justiției, inclusiv cu înființarea secției speciale de anchetare a magistraților și cu eliminarea președintelui României din procedura de numire a procurorilor șefi.

Procurorul Nicolae Lupulescu este al doilea candidat în cursa pentru postul vacant de procuror-şef alDNA. Acesta îndeplineşte în prezent funcţia de de adjunct al secției militare dinDNAşi s-a mai înscris şi în cursa pentru şefia DIICOT după arestarea Alinei Bica, dar atunci dosarul său nu a fost admis.

Gabriela Scutea a îndeplinit funcția de adjuct al Laurei Codruța Kovesi în perioada în care aceasta conducerea Parchetul General. Apoi, în perioada 2013-2016, înalt reprezentant a Ministerului Justiţiei pentru relația cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiționalităților stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie. Din această poziţie a ajuns, în ianuarie 2016, adjuncta Ralucăi Prună la Ministerul Justiţiei. În prezent, aceasta este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Andrei Botean, în vârstă de 38 de ani, activează în cadrul DNA Constanța, unde s-a remarcat după ce i-a trimis în judecată și a obținut condamnarea fostului președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu și a fostului primar Radu Mazăre.

Adina Florea este actualul procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Este un personaj care conduce justiția din Constanța de foarte mulți ani.a s-a remarcat în 2010 când a dispusa redeschiderea dosarului în care fostul primar Radu Mazăre era acuzat că a purtat la o defilare de modă o uniformă nazistă, potrivit presei locale.

Ultimul dintre candidați, Sorin Armeanu, esteprim procurorul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.El nu s-a remarcat prin dosare de răsunet. Știrile locale care îl au în centru sunt legate de un accident minor de circulație în care a fost implicat anul trecut.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`