Toţi şoferii trebuie să ştie cât de dotată era ‘Tovarăşa Ceauşescu’: Revine Dacia nostalgicilor, cea mai vânată maşină a românilor! (FOTO)

Toţi şoferii trebuie să ştie cât de dotată era 'Tovarăşa Ceauşescu': Revine Dacia nostalgicilor, cea mai vânată maşină a românilor! (FOTO)

Jurnaliştii britanicide la The Telegraph au realizat un amplu material despre un model Dacia special, cunoscut ca şi Dacia 2000, maşină utilizată în anii ’80 de dictatorul Nicolae Ceauşescu pentru vizitele de lucru. Aceaste este în prezent deţinută de un bărbat din România, Ovidiu Măgureanu, care a cumpărat-o pentru 1500 de euro.

Mașina poreclită Tovarășa a fost produsă în 1982 și avea dotări cu totul speciale pentru acele vremuri: aer condiționat, cutie automată și motor de 2200 cc. În plus, are cutie automată în trei trepte, pilot automat pe volan, aer condiţionat, servodirecţie, geamuri electrice şi închidere centralizată.

Mașina numită Dacia 2000 este practic un Renault 20 cu piese din străinătate. Unii spun că a fost asamblată la Mioveni, alții că a venit gata asamblată din Franța și că siglele Renault au fost înlocuite aproape peste tot cu cele ale Dacia.

În momentul în care a cumpărat maşina, Ovidiu Măgureanu nu avea nicio idee despre trecutul său. Detalii avea să le afle abia mai târziu la un târg auto în care s-a întâlnit cu un fost şofer al dictatorului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`