Trump a refuzat publicarea de către Casa Albă a unui comunicat în care îi era adus un omagiu lui John McCain

Trump a refuzat publicarea de către Casa Albă a unui comunicat în care îi era adus un omagiu lui John McCain
Foto: Politico

Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, decedat sâmbătă, informează Washington Post.

Anturajul președintelui american pregătise un comuicat menit să laude activitatea lui McCain, unul dintre cei mai importanți politicieni republicani ai ultimilor ani. Fostul prizonier al Războiului din Vietnam era calificat drept „erou” în respectivul comunicat. Trump, însă, nu a fost de acord cu publicarea textului și a spus că un mesaj pe Twitter ar fi mai potrivit.

„Condoleanţele mele şi respectul meu cel mai sincer pentru familia senatorului John McCain. Inimile şi rugăciunile noastre sunt cu voi!”, a scris Trump pe Twitter, la scurt timp după anunţul decesului lui McCain.

Contrastul este cu atât mai frapant, cu cât numeroşi alţi responsabili ai executivului american au transmis mesaje în care au salutat parcursul acestui politician republican.

Asta scoate și mai mult în evidență rivalitatea dintre Trump și McCain. Trump l-a acuzat pe McCain că a fost un laș în timpul Războiului din Vietnam și i-a adus numeroase alte critici. La rândul său, McCain l-a criticat dur pe Trump în repetate rânduri și a cerut expres ca acesta să nu fie invitat la funeraliile sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`