Baconschi: Un Guvern cu PSD? „Never say never”. Nu are rost să trasăm linii insurmontabile

Baconschi: Un Guvern cu PSD? „Never say never”. Nu are rost să trasăm linii insurmontabile
Foto: evz.ro

Locul Partidului Naţional Liberal nu este lângă PSD, potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Teodor Baconschi, care şi-a exprimat speranţa că liberalii vor reveni într-o construcţie de dreapta. Baconschi a subliniat că PDL trebuie să lase o uşa deschisă pentru o alianţă de centru-dreapta, inclusiv după alegerile parlamentare din acest an.

Prim-vicepreşedintele PDL este de părere că democrat-liberalii trebuie să păstreze uşa deschisă pentru constituirea unei alianţe de centru-dreapta, inclusiv după anunţarea rezultatelor la alegerile parlamentare din toamnă.

„Locul PNL nu este alături de PSD. Refuzul lui Crin Antonescu de a introduce în statutul PNL interdicţia colaborării cu PDL nu e o probă de generozitate, ci de minimă raţiune”, spune Baconschi.

Teodor Baconschi este de părere că PNL are lideri puternici, cu experienţă, care nu vor să-şi lege destinul politic de stânga.

„Din păcate, ei nu se mai aud, pentru că vocea unică a domnului Crin Antonescu a ocupat toată scena mediatică”, spune fostul ministru de Externe.

Liderul PDL nu exclude nici posibilitatea constituirii unei alianţe între PDL şi PSD în viitor, însă este de părere că apa cu uleiul nu pot fi amestecate.

„Never say never, cum obişnuim să spunem în politică. Nu are rost să tresezi linii roșii insurmontabile, să spui că acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a mai spus Baconschi.

Teodor Baconschi crede că în politica românească ar trebui ca fiecare partid să urmeze cursul firesc al doctrinei sale politice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`