Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Patriarhului Daniel, după VIOLENŢELE de vineri! E OFICIAL!

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Patriarhului Daniel, după VIOLENŢELE de vineri! E OFICIAL!
Foto:Dejeanul

Patriarhul Daniel, în predica de duminică, a subliniat că iertarea aduce pace, iar ura, dezbinarea și vrajba dezumanizează. În contextul protestelor din Piața Victoriei, acesta a susținut că atunci când omul iubește și iartă se schimbă situațiile conflictuale în familie și în societate.

”Încetează certurile, încep consultările, sfătuirea cea bună, fapta și cuvântul bun. La fel și în societate, când oamenii se iartă așa cum Dumnezeu îi iartă pe ei, începe o nouă viață, se umanizează societatea. Dacă însă oamenii cultivă ura, dezbinarea, vrajba, societatea intră într-un fel de existență chinuită, săracă duhovnicește și oamenii se dezumanizează, se înrăiesc”, a spus Patriarhul, potrivit basilica.ro.

Sâmbătă, Patriarhia Română s-a arătat îngrijorată violențele de vineri, declanșate de un grup de huligani, şi a îndemnat la pace și dialog: ”Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`