Președintele PMP, Eugen Tomac: PSD-ul lui Dragnea taie TACTIC din bugete. Diaspora, lovită în plin

Președintele PMP, Eugen Tomac: PSD-ul lui Dragnea taie TACTIC din bugete. Diaspora, lovită în plin

Opoziția parlamentară critică dur rectificarea bugetară anunțată de PSD. Guvernul a anunțat țărierid e bugete de la Administrația Prezidențială, dar și de la instituții care ofereau anumite servicii/ facilitați pentru diaspora.

Președintele PMP, Eugen Tomac, spune că Liviu Dragnea se teme de românii plecați la muncă peste hotare și încearcă să-i oprească pe aceștia, mai ales după amplul minting anunțat în data de 10 august, în Capitală.

Scăderi bugetare tactice – cine e marele pierzător?

Pe lângă entitațile pe care PSD le consideră parte a unui “stat paralel”, diaspora a fost văzută constant drept o altă amenințare la adresa stabilității și prosperității partidului.

Rectificarea bugetară vine drept o confirmare a acestei realități.

Pe lângă scăderea bugetară pentru Administrația Prezidențială (mișcare deja cunoscută, aplicată și de USL pentru Presedintele Basescu), au fost vizate instituții care ofereau anumite servicii/ facilitați pentru diaspora.

Asa, premierul Dancila a decis, in spirit de sărbătoare, cu ocazia Centenarului, să reducă cu 20% bugetul destinat românilor din Diaspora și vecinătatea imediată.

Ma refer aici la bani reduși de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni – 2,355 mil lei (20%) din bugetul destinat proiectelor pentru diaspora, dar și de la Ministerul Afacerilor Externe – 31,082 mil lei (6,8 mil euro !!!), bani necesari pentru activitatea optima a consulatelor din Uniunea Europeană”, scrie Tomac ]ntr-o postare pe Facebook.

Cea mai mare reducere de buget a fost gândită însă, cu dedicație, pentru Ministerul Cercetarii și Inovării – 122 mil lei (26 mil euro).

Ghiciți ce? Cei mai mulți beneficiari ai proiectelor finanțate de minister sunt cercetători români de succes din întreaga lume, parte a diasporei, care, in mod cert, vor fi afectați de aceasta reducere.

Pentru a nu fi asociate aceste măsuri cu nervii produși recent de plăcuța cu mesaj dedicată PSD, adoptarea rectificării bugetului a fost amânată după data de 10 august, când revin guvernanții din concediu.

Amânarea nu reprezintă, însă, decât o alta ipocrizie cu care ne-am obișnuit. Guvernul PSD a declarat război celor aproximativ 4 milioane de cetățeni români din strainatate, reducând din banii care pot sprijini la schimbarea reală a imaginii țării peste hotare!”, conchide Eugen Tomac.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`