Rusia, destinaţia preferată a preşedintelui Republicii Moldova

Rusia, destinaţia preferată a preşedintelui Republicii Moldova
Foto: presedinte.md

De când a câștigat președinția Republicii Moldova, în iarna anului 2017, Igor Dodon a efectat cele mai multe deplasări în… Rusia!

Vizitele frecvente ale lui Dodon la Moscova se explică ”prin interesul vizibil de a se interconecta cât mai strâns şi la diverse niveluri cu elitele ruse din domeniul politic, economic, cultural şi religios”, explică analistul politic moldovean Dionisie Cenuşă, citat de Unimedia.

Dionisie Cenuşă mai consideră că Dodon merge atât de des la Moscova și pentru că nu există ”alternative pe alte direcţii geografice”.

Analistul vorbește și despre ”slăbiciunile reale pe care le are funcţia de preşedinte, mai ales când acesta mai este suspectat de alianţe conjuncturale cu guvernul” actual.

”Evident, concentrarea pe relaţia cu Rusia generează un monopol în transferul de imagine către Partidul Socialist, de care formaţiunea proprezidenţială are nevoie la viitorul scrutin. Igor Dodon ar trebui să fie precaut cu datoriile pe care le acumulează faţă de Kremlin şi pe care va trebui sa le plătească” dacă Partidul Socialist va câştiga alegerile parlamentare în iarna anului viitor, a mai susținut Dionisie Cenuşă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`