HAOS! CODUL FISCAL va suferi SCHIMBĂRI MAJORE! Solicitări de ULTIM MOMENT pentru ministrul Finanţelor

HAOS! CODUL FISCAL va suferi SCHIMBĂRI MAJORE! Solicitări de ULTIM MOMENT pentru ministrul Finanţelor

Codul Fiscal se va schimba din nou, după negocieri cu mediul de afaceri.
În această perioadă, reprezentanţii mediului de afaceri pot transmite Ministerului Finanţelor propuneri de îmbunătăţire a Codului Fiscal, context în care compania de consultanţă financiară EY România a prezentat un set de propuneri menite să uşureze povara firmelor şi să reducă unele costuri de conformare.

„Nu ştim dacă toate propunerile noastre vor fi luate în calcul. Negocierile mai sunt deschise până la toamnă, iar noua formă a Codului Fiscal, rezultată din negocieri, se va aplica de la 1 ianuarie”, a explicat Gabriel Sincu, coordonatorul Departamentului Impozite Directe în cadrul EY România, în cadrul unui seminar de specialitate, potrivit Mediafax.

„Foarte important ar fi să li se permită grupurilor de întreprinderi consolidarea fiscală; avem acest lucru la TVA, ar fi de dorit să se permită şi la impozitul pe profit. Am solicitat această facilitate pentru grupurile controlate în proporţie de cel puţin 75%, astfel încât pierderile de la o parte din grup să se contrabalanseze cu profiturile din cealaltă parte, iar impozitul pe profit să se calculeze consolidat – acesta ar fi un balon de oxigen pentru grupurile de firme cu capital românesc”, a spus Gabriel Sincu.

„Am mai solicitat o măsură care va reduce costurile îndatorării. În prezent, sunt deductibile cheltuielile cu dobânzi şi cu diferenţe de curs valutar în proporţie de numai 200.000 de euro plus 10% din EBITDA (n.n.- câştigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) inclusiv în cazul dobânzilor bancare. Propunerea noastră a fost ridicarea acestui plafon la 30% din EBITDA şi eliminarea de sub incidenţa prevederii a instituţiilor financiare”, a menţionat consultantul.

Până pe 25 aprilie 2018, cheltuielile cu dobânzi bancare erau deductibile integral, dar acum intră şi acestea sub incidenţă, ceea ce înseamnă un impact semnificativ la societăţile cu credite mari în derulare.

De asemenea, cheltuielile cu creanţe cedate sunt deductibile în proporţie de doar 30% – „am cerut ridicarea acestui plafon la 100%”, a precizat expertul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările