DNA îi răspunde lui Tudorel Toader: Date de ULTIMĂ ORĂ despre delegările şi detaşările din instituţie

DNA îi răspunde lui Tudorel Toader: Date de ULTIMĂ ORĂ despre delegările şi detaşările din instituţie

Procurorului șef-adjunct al DNA, Călin Nistor, vine cu noi precizări referitoare la situația delegărilor și detașărilor din instituție.

Jurnalista Sorina Matei a publicat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, o serie de informații în acest sens, primite de la Călin Nistor.

„După emisiunea de aseară, procurorul şef adjunct al DNA, Nistor Călin mi-a spus că astăzi va obţine datele exacte de la Resurse Umane din DNA, valabile şi actualizate săptămâna trecută, având în vedere că situaţia este fluidă în ceea ce priveşte numărul de delegări şi împlinirea condiţiei de vechime. Ca atare, în această după amiază, Nistor Călin a revenit cu aceste date şi mi-a precizat:

«Detaşaţi la noi nu e niciunul.

Detaşaţi din DNA la alte instituţii sunt 3 procurori.

Delegaţi număr total, inclusiv pe funcţii de conducere, sunt 20 de procurori.

Cifra de 7 pe care am spus-o în emisiune era din total delegaţi care la momentul delegării îndeplineau condiţia de funcţionare în DNA, respectiv aceea de vechime de 6 ani pe vechea lege, dar pe actuala lege nu au îndeplinită condiţia de vechime de 8 ani»”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Sâmbătă dimineață, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că luni va cere DNA să comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie ale procurorilor şi situaţia exactă a acestora. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`