Cutremur de 6,9 în partea de est a Japoniei: Alerta de tsunami a fost anulată

Cutremur de 6,9 în partea de est a Japoniei: Alerta de tsunami a fost anulată

Un cutremur de intensitate mare, cu magnitudinea de 6,9 a avut loc miercuri în Honshu, partea de est a Japoniei.

Seismul, care s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, s-a produs la ora locală 18:08, la o distanță de 231 kilometri de Kushiro și 379 de Sapporo.

La ora difuzării acestei știri Agenția Meteorologică niponă a emis o alertă de tsunami, cu înălţimea de maximum 50 de centimetri, care putea să atingă coastele prefecturilor Aomori, Iwate (nord-est) şi Hokkaido. Dar pentru că valurile care au atins coastele de nord şi nord-est au avut o înălţime cuprinsă între 10 şi 20 de centimetri aceasta a fost anulată. Nicio persoană nu a fost vătămată

Alerta de tsunami de astăzi a avut loc la un an şi trei zile de la evenimentele catastrofice din Japonia. Pe 11 martie 2011, un seism cu magnitudinea de 9 generat de un tsunami gigantic a devastat orașe și sate de pe litoral, provocând moartea sau disparția a 19.000 de persoane.

Duminică, milioane de japonezi au marcat un an de la producerea cutremurului devastator. Momentul a fost marcat prin mai multe ceremonii în special în prefectura Fukushima și Myagi, cel mai greu încercate.

Împăratul Akihito alături de soţia sa Michiko şi premierul Yoshihiko Noda, îmbrăcaţi în negru, au ţinut discursuri în faţa oamenilor adunaţi în centrul oraşului Tokyo.

Oamenii s-au întors în locurile devastate de seism și de ape, au depus flori în locul caselor distruse și au adus cadouri simbolice pentru cei morți.

Cutremur de 6,9 în Japonia

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16876').select();" id="embed_text_16876" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`