Tudorel Toader, solicitare de ULTIMĂ ORĂ, după dezvăluirile de pe B1 TV: Ce trebuie să facă procurorii DNA 

Tudorel Toader, solicitare de ULTIMĂ ORĂ, după dezvăluirile de pe B1 TV: Ce trebuie să facă procurorii DNA 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă dimineață că luni va cere Direcției Naționale Anticorupție să îl informeze dacă există delegări și detașări în funcție și situația exactă a acestora.

Reacția ministrului vine după ce, vineri seara, în cadrul emisiunii ”Actualitatea românească”, de pe B1 TV, adjunctul șef al DNA Călin Nistor a declarat că, potrivit informațiile sale, doar șapte din cei 178 de procurori DNA sunt delegaţi, iar în cadrul Direcției nu există procurori detașați. (Detalii AICI)

„Luni dimineață, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări și detașări în funcție, precum și situația exactă a acestora.

Voi solicita să ne comunice dacă au existat situații în care, la momentul delegării sau detașării, nu erau îndeplinite condițiile legale.

Se va verifica și dacă este conformă declarația unuia dintre procurorii-șefi adjuncți, în sensul că „doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegați. În DNA nu există procurori detașați….” !”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`