Omul lui Băsescu, despre scandalul dintre Iohannis și Dăncilă: Observăm un apetit fantastic al PSD în a discredita Instituţia prezidenţială, ducând jocul politic la limita legii

Omul lui Băsescu, despre scandalul dintre Iohannis și Dăncilă: Observăm un apetit fantastic al PSD în a discredita Instituţia prezidenţială, ducând jocul politic la limita legii

Președintele PMP Eugen Tomac acuză PSD că disprețuiește legile țării de câte ori are ocazia, referindu-se la faptul că șeful statului Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională interimatul lui Paul Stănescu la șefia Guvernului cât timp Viorica Dăncilă este în concediu.

„PSD nu se dezminte şi arată, ori de câte ori are ocazia, că dispreţuieşte Constituţia României şi legile ţării noastre. Viorica Dăncilă este un premier marionetă, instalat la Palatul Victoria de Liviu Dragnea, dar, dincolo de acest joc politic, discutăm despre instituţii fundamentale ale statului român, iar relaţia între Guvern şi preşedinte trebuie să se desfăşoare în limitele prevăzute în Constituţia României şi nu după regulile la care visează noaptea Viorica Dăncilă. (…) La ora actuală observăm un apetit fantastic al PSD în a discredita Instituţia prezidenţială, ducând jocul politic la limita legii. În Kiseleff pot face orice le trece prin cap. În fruntea instituţiilor statului trebuie să respecte cu maximă rigoare legile statului român şi atribuţiile ce le revin în fruntea acestor instituţii, fie că vorbim de Guvernul României sau Parlamentul României”, a declarat Eugen Tomac pentru Agerpres.

Liderul PMP a mai spus că fiecare gafă pe care o face Viorica Dăncilă este un nou motiv pentru a-i cere acesteia demisia din fruntea Guvernului.

„Ori de câte ori încalcă legea, trebuie să înţeleagă această femeie că face un rău profund României, iar toate au o limită în politică şi, cu cât mai mult va gafa, cu atât mai multe motive apar pentru a-i cere demisia, din nou, din fruntea Guvernului”, a mai spus Eugen Tomac.

Klaus Iohannis a contestat la CCR interimatul lui Paul Stănescu la Guvern, pe timpul vacantei luate de Viorica Dancilă. Șeful statului este nemulțumit că Dăncilă și-a numit înlocuitorul fără să îl consulte. Iohannis a invocat precedentul din 2015 când Gabriel Oprea a fost desemnat să îi țină locul lui Victor Ponta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`