Pretenţiile lui Tudorel Toader de la candidaţii pentru şefia DNA. Ce trebuie să cuprindă în mod OBLIGATORIU programul lor managerial (VIDEO)

Pretenţiile lui Tudorel Toader de la candidaţii pentru şefia DNA. Ce trebuie să cuprindă în mod OBLIGATORIU programul lor managerial (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit, luni dimineaţăm cu precizări după ce a respins toate cele patru candidaturi la conducerea DNA.

Oficialul a arătat că un program managerial trebuie să cuprindă obligatoriu radiografia autorităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că nu se poate face o chestiune descriptivă „ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până în prezent”.

„Să se înscrie cât mai mulţi, să se înscrie, evident, procurori care îndeplinesc condiţiile legale şi să îşi facă program managerial, din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA-ului, din care să rezulte măsurile de îmbunătăţire a activităţii, din care să rezulte şi un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii, pentru că un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă, ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până în prezent”, a declarat Tudorel Toader, întrebat ce sfaturi are pentru cei care doresc să candideze la funcţia de şef al DNA, potrivit Agerpres.

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`