Putea să fie prosper din programare IT, dar s-a orientat spre afaceri imobiliare. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe terenul cumpărat în localitatea buzoiană Verneşti, aşa că Marian Tudor s-a orientat spre agricultură.
Astăzi, informaticianul deţine cea mai mare plantaţie de fructe de pădure din judeţ, iar murele produse de el, provenite din dintr-un soi american, sunt de două ori mai mari decât cele sălbatice de la noi, scrie Adevărul.
Plantaţia de fructe de pădure se află la 10 kilometri de Buzău şi se întinde pe aproximativ trei hectare. Mai mult de jumătate din teren este cultivat cu butaşi de muri Navaho, un soi care oferă o producţie de peste 15 kilograme de fructe pe plantă. Murele cât nucile de mari sunt culese cu atenţie direct în caserole.
Fiecare fir de mur cumpărat din Olanda l-a costat 2 euro, iar în final a plătit o mică avere. A riscat şi a câştigat, însă nu oricum, ci după ani de muncă şi sacrificii. De atunci au trecut opt ani, iar profitul a venit după 5 ani de investiţii şi muncă.
”Eu nu am fost un fan al agriculturii dar în timp îţi vine mintea la cap şi te ocupi şi de lucrurile acestea. Ne-am apucat într-o vineri şi sâmbătă şi am plantat 5.700 de fire dar la modul acesta mai novice, cu cazmaua, cu băieţi din sat şi până la urmă le-am pus ”, spune Marian Tudor.
De partea comercială a afacerii se ocupă soţia fermierului, iar promovarea şi-o face pe reţelele de socializare.
Buzoianul vrea să-şi extindă afacerea cu fonduri europene şi să ridice un depozit de frig, astfel încât să aibă fructe delicioase şi sănătoare tot timpul anului, dar şi o fabrică de sucuri naturale.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.