Erdogan: Israelul, statul cel mai fascist și mai rasist din lume. Spiritul lui Hitler a înflorit din nou

Erdogan: Israelul, statul cel mai fascist și mai rasist din lume. Spiritul lui Hitler a înflorit din nou

Președintele Turciei face declarații revoltătoare la adresa Israelului. Recep Erdogan califică statul lui Benjamin Netanyahu drept „cel mai fascist și mai rasist din lume” după ce Parlamentul israelian a votat săptămâna trecută o lege care definește țara ca fiind „statul națiune al poporului evreu”.

Ergogan a făcut aceste afirmații în parlamentuld e la Ankara, în timp ce deputații strigau „blestemat să fie Israelul”, scrie Hotnews.

„Spiritul lui Hitler care a antrenat lumea spre o mare catastrofă a înflorit din nou printre anumiți lideri israelieni. Chem lumea musulmană, comunitatea creștină, organismele, ONG-urile, ziariștii democrați și apărătorii libertății din lume să treacă la acțiune împotriva Israelului”, a declarat Erdogan.

Tensiunile dintre Israel și Turcia s-au acutizat în ultima perioadă din cauza criticilor aduse de Erdogan politicii israeliană legată de palestinieni sau locurile musulmane de cult din Ierusalim.

Parlamentul israelian a desemnat pril lege”statul Israel drept statul național al poporului evreu unde acesta aplică dreptul său natural, cultural, religios, istoric”, precizând că „dreptul de a exercita autodeterminarea în cadrul statului Israel este rezervat doar poporului evreu”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`